Hvidovre NærRadio's Historie

Hvidovre NærRadio er - i flg. Radio- og TV-Nævnet - den første radio, som tilbage i 1983 brød DRs radiomonopol, der aldrig har haft stilletid.

Datoen er 3. maj 1983, hvor Hvidovre NærRadio (HNR) sender for første gang.
Det var med stor spænding og optimisme, at man kunne lave lokalradio med de få midler man havde på daværende tidspunkt.

Siden radioens start har rigtig mange igennem tiden, været med til at sikre at radioen har kunne sende non-stop siden, så der skal lyde en stor tak til alle tidligere og nuværende medarbejdere.

Det er vor opfattelse at flere og flere lytter med på radioen. I takt med at vi har fået flere sendetimer igennem de senere år, har det store foreningsliv i Hvidovre også fået øjnene op for radioen og begyndt at bruge HNR mere og mere, som en god informationskilde.

Med de oplysningsprogrammer, vi sender hver eneste uge, bestræber vi os på at ramme så bredt som mulig og skulle vi have glemt noget - er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Det er vort håb, at HNR, med de mange gode samarbejdspartnere i Hvidovre Kommune, sponsore og opbakningen til vores støtteforening, fortsat kan være med til at orientere om de mange ting, der rører sig i vort lokalområde.

Hvidovre NærRadio har også tilsluttet en støtteforening HNR's Venner.
Det er en forening med en masse aktivitet. Bl.a. Banko - Lytterfester - Rejseture - m.m. Foreningen tæller i dag ca. 250 medlemmer. Det koster 100 kr. årligt at være medlem. Ved at være medlem deltager man automatisk i en månedlig lodtrækning om flotte præmier på medlemsbeviset den første søndag i måneden. Det sker direkte i radioen omkring kl. 11:00 i programmet: Send en hilsen.

Desuden kan vi oplyse at radioen er en foreningsradio og der IKKE er kommerciel. Det betyder at vi ikke bringer reklamer af nogen art. Radioen er heller ikke tilsluttet noget politisk parti eller religiøs bevægelse.

Alle, som siger noget i radioen, enten som vært eller ved interview, er ansvarlig for deres egne meninger.
Ligesom enhver producer står som ansvarlig over for loven om ytringsfrihed.

Vi håber med denne korte information at have skabt interesse for en af Danmarks ældste lokalradioer - Hvidovre NærRadio - og vi kan altid bruge flere, som gerne vil hjælpe med at formidle lokale begivenheder og nyheder. Kontakte os for at høre mere.

På Bestyrelsens vegne,

Per Schreiber.
Stationsleder.